Tingsryds AIF – Världens minsta storklubb

Ståplatspodden är en hockeypodcast av och med två hockeynördar med grönvit-färgade ögon. Fokus för oss ligger på Tingsryds AIF i synnerhet och hockeyallsvenskan i allmänhet. Trots att Stockholm numera är hemmaplan för oss båda är hjärtat kvar i smålandsskogarnas vackraste lilla håla.

Tingsryd – världens vackraste lilla håla

År 2010 var invånarantalet i Tingsryd 3037 personer. Något som ofta uppmärksammas i medier när jämförelsen görs mellan publiksiffran i NGA och just antalet invånare i byn. Trots att byn är liten finns det många välkända företag som har grundats och har sin bas i Tingsryd. Nelson Garden (fd. Bröderna Nelson), Linder, Hammarplast och så klart världens största lanthandel – Börjes. När man besöker Tingsryd finns det två platser som måste besökas; den ena är såklart Nelson Garden Arena och den andra ”hyllan på Börjes” där man kan avnjuta en kaffe för 1,50:- och en räkmacka för 25:-. Perfekt för en snål smålänning.

Tingsryds AIF – världens vackraste lilla förening

Tingsryds AIF bildades år 1923 och har sedan dess spelat sju säsonger i högsta ligan.
Man har fostrat väldigt många duktiga hockeyspelare, men några namn som står ut är bl.a Kjell Samuelsson, André Petersson och naturligtvis Oliver Ekman-Larsson. I 2016/2017-års lag återfinns 7 egna produkter och totalt 13 spelare som fostrats i förenings egen juniorverksamhet. Tingsryds AIF har en gedigen ungdomsverksamhet, där bland annat både J20 och J18 spelar landets bästa serier. Tack vare detta har Tingsryd även ett ishockeygymnasium med regionalt intag, till skillnad från det betydligt vanligare ”lokalt intag”. Barn- och ungdomsverksamheten är en av de största och viktigaste anledningarna till att Tingsryds a-lag fortfarande kan vara med och konkurrera med storklubbar i den hockeyallsvenska tabellen.

Mer känslor – mindre popcorn

Att sitta ner och titta på hockey med popcorn i knät som någon slags show är, för oss, helt befängt.
Hockey handlar om känslor och ska främst upplevas från ståplats.
Ståplatspodden bygger därför främst på tankar och åsikter baserade på känslor snarare än kunskap. Dessa känslor tackar vi världens vackraste förening – Tingsryds AIF.

Vill du komma i kontakt med oss gör du det enklast via twitter eller mail.